BB King och Vietnam veteraner…

När vi gick på scenen igår på Bygget i Åre slogs jag av värmen. Packat med folk som redan bar svettiga från att ha dansat. Inte för att jag har testat men jag kom att tänka på Bikramyoga. Bikram-disco? Det var precis vad vi skulle ha.

Efter första låten dröp vi av svett. Det gjorde publiken oxå. Skrålande, dansande glada människor. Vilket jobb man har. Rolig spelning i Åre. Precis som det brukar vara.

Jag brukar alltid stanna en extra dag för att åka skidor men den här gången blev det inte så tyvärr eftersom vi var tvungna att åka hem och jobba. Jag ÄLSKAR att åka skidor och måste göra det minst en gång varje år. Min kille är från England följde med till Åre förra året och det var första gången han åkte skidor! He Did REALLY Good. Jag var imponerad och han älskade det oxå.

När jag hade tagit studenten packade jag min väska och åkte till Colorado för att åka skidor. Jag var nitton och sugen på att komma ut och se världen. Jag hade hört om en skidort som hette Winter Park där en kompis till mej hAde varit. Han bad mej ta kontAkt med folk han hade lärt känna när han var där. Jag skrev ett BREV. (Ja, ni hörde rätt. Vaddå e-mail . När jag var liten skrev man brev!!!) och frågade om dom hade något jobb till mej. Svaret blev. ”Kom hit så får vi se vad vi kan hitta åt dej”. Så jag bokade ett flyg till Denver Colorado och började en resa som jag ärligt kan säga präglat vem jag blev som vuxen och förändrade mitt liv.

Minns att jag hoppade på en shuttlebus och åkte högre och högre upp i bergen. Upp för berg ner i dalar i kringliga vägar i bästa ”The shining” andan. Nära där jag var fanns t om hotellet där ”The shining” spelades in så det var liksom den och Så lite ”twin peeks” anda över denna lilla skidort Winter park där jag skulle tillbringa en hel säsong.

Jag kom dit i oktober då säsongen börjar och skulle stanna till april var det tänkt.

Två stora siberian huscies vaktade entrén när jag kom och föreståndaren var smal och gänglig och hette Mark.
Jag fick bo i en trästuga i ett litet rum med en annan svensk tjej. Hon hette Annika. Trähuset bestod av fyra rum . Två uppe och två nere. I rummet mittemot bodde två killar från Texas Matt Goodlove och Tim.

Ner för trappan bodde två hippies från Savannah Georgia som hette Preston och Rob. Om dom skulle vara från en film skulle dom komma från Kubicks ”clockwork orange” mixat med ”Woodstock”.

Uppe i restaurangen jobbade en dansk tjej som hette Karin. Restaurangens chef hette Jill och var en riktig ragata med hes röst som rökte konstant. Hon var alltid sur och taskig mot sin man som var alldeles för kort för sitt eget bästa.

Hon styrde med järnhand och när hon inte såg, eller var där var hennes man den mest omtänksamma och roliga chefen man kunde ha och alla älskade honom.

För övrigt var det ett några sargade Vietnam veteraner, en professionell snowboardåkare, (han jobbade i receptionen och blev en nära vän), en extremt fåfäng surfkille som hette John från Daytona beach, två studenter från Sydafrika och några andra original som jobbade med mej på hotellet.

Jag jobbade i frukosten och städade hotellrummen eller lägenheterna som dom hyrde ut. Vi åkte runt i en van jag och dom två hippiesarna från Georgia.

En gång bodde BB King i en av lägenheterna. Han hade haft en spelning. Vi hittade ett och annat när vi städade dagen efter kan jag säga.

Men framför allt; så åkte vi skidor. Varje dag. Efter jag jobbat klart på frukosten åkte skidorna på.

Det var ungefär det längsta sidospår jag tagit . Och en liten del av min vistelse i USA fick ni bara för att jag skulle berätta varför jag gillar att åka skidor? Ja, så kan det gå när man har lite tid över.

Anyway. Jag skulle lätt kunna skriva en bok om alla sjuka saker jag var med om där i den där ”twin peaks” byn. Och alla människor jag träffade och alla knasigheter vi gjorde.

Någonstans i min källare ligger min dagbok som jag skrev när jag var där.

Kanske är dax att damma av den nu …

20140316-200644.jpg

One Comment

  1. Svara
    Carina H 19 mars, 2014

    Ja Tess! Klart att du ska damma av dagboken, vore kul att läsa mer om dina äventyr. Ett besök på bikramyogan skulle säkert med passa in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>