Pall-plats!

Inte dåligt för ett band som har funnits i över ett decennium. Discon dör aldrig och inte Alcazar heller ;)
Det är 5 e gången med Alcazar i melodifestivalen. Alla gånger har en speciell plats i mitt hjärta.

Första gången var 2003. Jag hade precis fått besked att jag var gravid med min son Neo. Mitt första barn.
Vi hade oxå bestämt att vi skulle ta med Magnus Carlsson som fjärde medlem i bandet och vad kunde vara bättre än att få presentera den nya bandkonstellationen i melodifestivalen? Det året kom vi till final via andra chansen med låten Sinner nor a saint och kom på en tredje plats i finalen det året.

Där och då sa det pang! Och vi har aldrig jobbat så mycket med Alcazar fr om det året. Både i utlandet och, på en ny marknad, nämligen för en svensk publik som inte hade tagit till sej Alcazar tidigare. Vi började utomlands och det kändes skönt att äntligen ”komma hem” och giga på hemmaplan.

Neo föddes och vi hade 280 spelningar det året. Hans första levnadsår. Fråga mej inte hur det gick. Men det gick!

Alcastar 2005 var vi i alla i en kaotisk del i våra liv och försökte väl bara hitta ett fokus och en glädje i att jobba. Det var mycket. Under lång tid och vi var trötta. Det kändes som allt gick på rutin och den riktiga kärleken och passionen för vårat Alcazar hade falnat. Trots det kom vi återigen till final via andra chansen. Jag tror placeringen blev femma det året. Alcastar är fortfarande en av mina personliga favoriter av våra låtar. Älskar det enkla budskapet i texten och den ger mej alltid extra energi på scenen. Det var första gången vi kom ur en discokula. Vi sålde kulan för 8000 spänn. Dom som köpte den fick inte in den i sina lokaler och den fick stå utanför och rosta tills dom skrotade den. Det blev en dyr historia för dom. Bara frakten gick på 15.000 spänn ner till Köpenhamn.

Stay The night 2009. Första gången med Lina! Våran comeback som trio igen efter ett längre och väldigt välbehövligt uppehåll. Hela processen från låt till scenshow gick så lätt och alla bitar föll på plats. Vi gick direkt till final från Scandinavium det året . Vi kom femma i Globen. Men det var en seger i sej eftersom gensvaret blev enormt och det var kul att sätta igång igen. Att få köra en resa till med vårat Alcazar och denna gången med Lina!

Headlines. Var det 2010? Minns knappt. Vi var alldeles för heta på gröten och skulle ha fortsatt i dem sköna vågen från stay The night. Varken låt eller framförande kändes tillräckligt bra och hela processen kändes oskön. En av de gånger när det inte har varit en skön och enkel process. Det finns ett citat som brukar använda mej av ”är det lätt så är det rätt”. Är det tvärtom bör man tänka två gånger : ”är det här verkligen rätt väg att gå” ? Vi gjorde inte det då. Men såklart kom det mycket positivt ändå ur det året. Man lär sej.

2014 Blame it on The disco. Gången där allt har känts rätt från början till slut. Efter att ha hittat mellognistan i mellanakten förra året som vi gjorde tillsammans med Danny föddes ett ja till att vara med i Sveriges största underhållningsprogram igen.

Låten lät vänta på sej. Men till slut kom den. Fredrik Kempe hade skrivit en Alcazar låt. ” Såklart vi kommer och lyssnar” blev svaret i telefonen när Fredrik hade ringt. Jag ljuger inte om jag säger att alla vi tre höll tummarna hårt att det här skulle vara bra för det var våran sista chans tidsmässigt att hinna lämna in låten och få besked om vi fick vara med eller inte. Direkt när låten satte igång började alla tre hoppa och jubla i soffan! Ja! Där var låten som vi väntat på.

Hela processen med allt vad det innebär att göra ett nummer har gått så lätt. Allt från didcobollen i taket till koreografi och kläder. ”Är det lätt?..,

Då är det rätt!
Nu börjar ännu än spännande Alcazar-resa. Vem vet vad som händer? Först ska vi spela in ny musik så ni får nåt att parta och dansa till.

Ni följer väl med?

Tack alla ni alcastars som röstat och som finns därute! För att ni tog oss ända upp i täten på en tredjeplats.

”Everybody is a star. Be proud Of WHO you are. ”

20140310-153402.jpg

20140311-080118.jpg

20140311-080200.jpg

20140311-080236.jpg

20140311-080454.jpg

20140311-080540.jpg

20140311-080608.jpg

2 Comments

 1. Svara
  Sarah 11 mars, 2014

  Ååhhh. Önskar verkligen att jag varit ett Alcazar-fan sen ni startade. Jag blev inte ett fan förens 2004 tyvärr :( Men kommer ihåg att jag satt framför tv:n och hoppades på att Alcastar skulle vinna. (Jag vill minnas att ni blev 3:a, Men det är inte lätt att komma ihåg alla framgångar ;) )
  Citatet i slutet av inlägget ”Everybody is a star. Be proud Of WHO you are. ” Är inte det från en Alcazar-låt? The Bells of Alcazar?

 2. Svara
  Sara Ch 14 mars, 2014

  Härligt att få höra lite av Dina egna ord om din/er ”Alcazar-resa”! :-)
  Hur kommer det sig att det blev just disco från början?

  Så starkt av dig att klara av att vara nybliven mamma och jobba så hårt som ni gjorde då 2003, med alla resor dessutom.. tror ingen kan fatta hur mycket det egentligen är. Jag är så imponerad!

  Alcastar är verkligen uppmuntrande. Har gett mig mycket glädje & kraft många ggr när det behövts! Älskar ditt ”stick”: ”Make a wish upon a star and forever trust in who you are. Let happiness be the source and love be the force! ”

  Hoppas på att få se å höra er live någonstans snart!! :-)

  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>